Cserépkályha átrakás

A kályhák idővel elhasználódnak, bekormozódnak, a csempék hézagosodnak, szelelnek. Ekkor célszerű átrakatni a kályhát, amikor a tisztítás már nem vezet eredményre, illetve a kályhaelemek elhasználódnak. Ez fatüzelés esetén 10-15 év. Egyéb tüzeléssel rövidebb idő alatt tönkremegy a kályha, ezért csakis jó minőségű száraz fával tüzeljen.

A bontást igyekszünk a lehető leghamarabb megoldani, a lehető legkevesebb porral. Sokan gondolják, hogy bizonyos dolgokat vissza lehet építeni a kályhába, de ez nem célszerű. A samott lapok, téglák ennyi idő alatt már elhasználódnak, kiégnek. A jobb minőségű kályhaajtó újra beépíthető, de általában nem ez a jellemző. A kályhacsempe visszaépíthető. Tehát, aki egyszer megveszi a kályhacsempét, az jó ideig használható. Egyes szakemberek szerint akár 150! évet is kibír egy jobb minőségű csempe garnitúra.

Elengedhetetlenül fontos továbbá, hogy a cserépkályha átrakást jó szakember végezze, így sok pluszköltségtől megkímélhetjük magunkat – nem is beszélve arról, milyen veszélyei vannak egy  rosszul megépített kályhának! Nem árt tisztában lenni vele, hogy a cserépkályha átrakás mérettől függően 2-3 napot vehet igénybe. Előfordulhat, hogy csak a kályhabelső tisztítása egy teljes napot vesz igénybe, tehát ha valaki túl hamar elkészül vele, elég valószínű, hogy nem végzett jó munkát!

Amennyiben fontos Önnek, hogy megbízható, alapos szakemberre bízza a cserépkályhája átrakását, forduljon hozzám bizalommal! +36304183292

Átrakás után, ugyanaz történik, mit új kályha építésnél, ugyanazokkal az anyagokkal kell számolni.
A szárítófűtés-ha szükséges-ugyanúgy történik.

Céginfo

Óhegyi József Ákos e.v
cserépkályhás mester

Budapesten, és Pest-megyében cserépkályhával kapcsolatban állok szíves rendelkezésére.

Tel.: +36304183292

Email: ohegyi2000@gmail.com

Web: www.ohegyi-cserepkalyhas.hu

 

Vállalási körzet

Ingyenes helyszíni felmérés Budapesten, illetve az agglomerációban, és egész Pest-megyében. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

© 2021 Óhegyi József cserépkályhás mester