Sárga török-mintás cserépkályha bontás, és tárolás

Lebontásra ítélték ezt a körülbelül 50-60éves zalai csempéből készült cserépkályhát, amelyet szakszerűen szétszedtünk, és lecsomagoltunk. A cserépkályha jó állapotú, még a rács, és a tűzajtó is szép. Megvásárolható, vagy ingyen adom, amennyiben tőlem rendeli meg ennek a cserépkályhának a beépítését.

Antik cserépkályha javítás

Igen régi, de nagyon szép 100éves cserépkályhát javítottunk. A repedt részeket elrejtettük a kályha hátuljában, újrafugáztuk, már szépen szelel, minden része az egykori kályha, csak a törött, és beomlott samot téglát cseréltük a belsejében. Tökéletesen működik.

Cső cserépkályha bontás, csomagolás, áthelyezés

A gyönyörű fehér cserépkályhát a tulajdonos egy hirdetésben lelte fel. A vevő még az eredeti állapotban megtekintette, és egyből beleszeretett. Lebontottuk, dobozoltuk, és szakszerűen elszállítottuk új otthonába, ahol elkezdtük felépíteni. Dokumentáció a cikkben fotografálva.

Sötétkék zalai cserépkályha felújítás, újrarakás

Most találkoztam harmadszor ezzel a típussal, viszonylag keveset gyártottak belőle, a stílusban exkluzívnak számít majdnem fekete, bizonyos megvilágításban sötétkék színű cserépkályha csempéjével. Gondos fólia-takarás után a kályhát visszabontottuk, új bélést kapott, és megszűnt a kályha szelelése.

Antik Héra gázfűtéses cserépkályha felújítás, és tisztítás

Ezt a gyönyörű antik cserépkályhát a 60-as években kötötték be a gáz-körbe, a Héra fűtőegység elég viharvert volt, így azt eltávolítottuk, darabokra szedtük, és újból összeraktuk, immár tisztán kipucolva. A kályhát is teljesen le kellett szedni, de a látvány önmagáért beszél.

Antik kazettás cserépkályha építés

A cserépkályhát bontott csempéből építettük fel a helyszínen. Eredetileg két sorral magasabb volt, de az nem találkozott a megrendelő elképzelésével, így a magassága alacsonyabb lett, viszont az eredeti csempéket eltettük, később még szükség lehet rá, hiszen egy 130 éves kerámiáról van szó.

Sárgászöld Zsolnay cserépkályha bontás, és tárolás

Lebontásra ítélték ezt a 110éves Zsolnay csempéből készült cserépkályhát, amelyet szakszerűen szétszedtünk, és lecsomagoltunk. A cserépkályha jó állapotú, még a rács, és a tűzajtó is szép. A tulajdonos szeretné az új házában felépíteni, amennyiben megfelelően fel tudjuk építeni. Rajtunk nem műlik, maximum a környezeti feltételektől. Nagyon szép hibátlan darab.

40 éves Héra cserépkályha átépítése

40 éve készült ez a cserépkályha, azóta is gázzal fűtenek vele. A Héra fűtőegység elég viharvert volt, így azt eltávolítottuk, darabokra szedtük, és újból összeraktuk, és a cserépkályhát is teljesen le kellett szedni. A kétnapos munka kicsit elhúzódott, mert a gázégő egy részét cserélni kellett. Holnap érkezik a gázszerelő, és fel lehet fűteni szép lassan, fokozatosan.

Tradicionális sárga cserépkályha építés

A cserépkályhát mi bontottuk le régebben egy budapesti lakásban a VI. kerületben. Mivel a megrendelőnek ez a szín, és a méret is megfelelt, új helyen felépítettük. A régi cserépkályhának nem volt megfelelő a szelelése, így a kályhaajtót lecseréltük egy újra, amelyet a megrendelő választott ki katalógusunkból.

Antik múlt század eleji kék cserépkályha felújítás

Ezt a cserépkályhát a betonpadlóig le kellett bontani, mert legalább 30 éve nem volt takarítva. A bontás után a csempéket letakarítottuk, majd újra építettüka  kályhát az eredeti állapotban most 20 évig nem kell hozzányúlni. Ezt a kályhát még én is megvettem volna magamnak, olyan jó állapotban volt. További képekért kattints.

Bontott cserépkályha építés golyós csempéből

A kiváló állapotú golyós csempét a raktárunkból választotta a megrendelő. Új ajtót, és tűzteret kapott, a kályha bontott csempéből készült. Ez a fajta nagy tűzállóságáról, és alacsony karbantartási intervallumáról ismert, magyar gyártótól. A fénye gyönyörű, és impozáns, jó választás.

Gyönyörű régi fehér csőkályha átrakás

A cserépkályhát a tulajdonos szerezte. A címen a cserépkályhát szakszerűen elbontottuk, majd átvittük a megfelelően előkészített helyszínre, ahol felépítettük. Ez a régi szép cserépkályha tökéletes állapotban volt, nem volt szükség javításra. A béléstestet felújítottuk új samott téglákat helyeztünk el az égéstérben,.

Zöldmázas nagyméretű cserépkályha javítás

A cserépkályha kívülről nagyon jó állapotban volt, de a tulajdonos panaszkodott, hogy nem fűti át rendesen a kályhát, csak a második begyújtásnál lehet érezni. Ez arra utalhat, hogy a cserépkályha már le van kátrányosodva. Igazunk lett, a kályha megbontásakor kiderült, hogy a kémény felé nem, viszont a kályha keresztmetszetében le van rakódva.

Zalai csempéből cserépkályha építés

A cserépkályha hibátlan állapotban volt, amikor elbontottuk annak ellenére, hogy a tulajdonos szerint még csak egyszer 20 éve volt átrakva. Új helyén az eredeti ajtókkal került felépítésre. Mivel a szélcsatorna úgy tűnik kiválóan volt kialakítva, így azt rekonstruáltam modern anyagok felhasználásával.

Bontott cserépkályha építés hozott kályhából.

A kályhát bontott régi csempéből építettük újra egy másik helyszínen megrendelőnk részére. Mivel a légtér nagy volt, ezért különös tekintettel a légjáratokra, és a hőtároló kapacitásra, bőven tettünk bele samott téglát, hogy a téli napokon is megfelelő legyen a fűtés.

Céginfo

Óhegyi József Ákos e.v
cserépkályhás mester

Budapesten, és Pest-megyében cserépkályhával kapcsolatban állok szíves rendelkezésére.

Tel.: +36304183292

Email: ohegyi2000@gmail.com

Web: www.ohegyi-cserepkalyhas.hu

 

Vállalási körzet

Ingyenes helyszíni felmérés Budapesten, illetve az agglomerációban, és egész Pest-megyében. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

© 2021 Óhegyi József cserépkályhás mester