Füstölés, füsteresztés, visszafüstölés,..

Több indoka is van annak, ha visszafüstöl kályhánk. A legegyszerűbb magyarázat, hogy eldugult, – a vízszintes járatok illetve a füstcső megtelt hamuval és korommal – ekkor pucolni kell. Ez 5-10 éves ciklus jóminőségű szárazfa eltüzelése alatt. El lehet a kémény is dugulva, ilyenkor nehezebb a tisztítás, még kéményseprő is kellhet.

Olyan is van átmeneti időszakban – tavasszal, ősszel – amikor nem használjuk minden nap a cserépkályhát, hogy a nem üzemmeleg kéményben légdugó alakul ki. Napsütéses napokon - amikor bent esetleg hidegebb is van, mint kint a szabadban - a kéményben lévő hidegebb levegő lefelé tendál, a kályhából jövő meleg füst meg menne kifelé, de a hidegebb levegő nem engedi. Ilyenkor kell a kéménytisztító ajtón keresztül közvetlenül a kéményben elégetni újságpapírt azért, hogy megindítsuk a „kéményhatást”. Most már a cserépkályhából is ki fogja húzni a füstöt. Erős szél is okozhat visszafüstölést.

Céginfo

Óhegyi József Ákos e.v
cserépkályhás mester

Budapesten, és Pest-megyében cserépkályhával kapcsolatban állok szíves rendelkezésére.

Tel.: +36304183292

Email: ohegyi2000@gmail.com

Web: www.ohegyi-cserepkalyhas.hu

 

Vállalási körzet

Ingyenes helyszíni felmérés Budapesten, illetve az agglomerációban, és egész Pest-megyében. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

© 2021 Óhegyi József cserépkályhás mester