Cserépkályha élettartamának növelése

A cserépkályhákban lévő béléstestek a hőtágulás miatt egyfolytában mozognak, tágulnak, összezsugorodnak, ezért idővel repedések alakulnak ki. Ezek a repedések a cserépkályhában eleinte csak esztétikai problémát okoznak, viszont később, 5-20 év múlva kifüstölést is eredményezhetnek. Ha ez a jelenség a korábban jelentkezik, akkor nagy valószínűséggel túl lett fűtve a kályha.

A tüzelési szabályok betartása mellett, ha naponta egyszer felfűtjük a cserépkályhánkat tüzelőanyaggal (száraz fával) akkor a kályhánk folyamatosan melegen lesz tartva, és nem fog lehűlni. Így a cserépkályhánk ősszel kitágul, és tavaszig csak minimálisan fog mozogni, valamint így a szoba hőmérséklete is egyenletes szinten tartható. A legfontosabb, hogy a cserépkályha első igénybevétele előtt a kályha megfelelően át legyen nézve, takarítva. Az első begyújtáskor ügyeljünk a fokozatos felfűtésre. Először 2kg száraz fával melegítsük elő a cserépkályhát. Ezután lehet a kihűlés után 3kg fával begyújtani, majd így tovább. Mindig száraz fával tüzeljünk!
Amennyiben kifüstölést tapasztal, keressen a +36304183292 Telefonszámon.

Céginfo

Óhegyi József Ákos e.v
cserépkályhás mester

Budapesten, és Pest-megyében cserépkályhával kapcsolatban állok szíves rendelkezésére.

Tel.: +36304183292

Email: ohegyi2000@gmail.com

Web: www.ohegyi-cserepkalyhas.hu

 

Vállalási körzet

Ingyenes helyszíni felmérés Budapesten, illetve az agglomerációban, és egész Pest-megyében. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

© 2021 Óhegyi József cserépkályhás mester